АКЦЕНТИ
Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни
Юли
Август
Септрмври
Октомври
Ноември
Декември
Начало> Почивки> Гърция
Гърция

Важна информация за пътувания в Гърция:

От 1 януари 2018 година е наложена „такса престой” в гръцките хотели, която се заплаща от гостите при настаняване.
- за 5* хотели: 4 евро/7.82 лв. на вечер на стая
- за 4* хотели: 3 евро/5.87 лв. на вечер на стая
- за 3* хотели: 1.50 евро/2.93 лв. на вечер на стая
- за 2*, 1* хотели и апартаменти: 0.50 евро/0.98 лв. на вечер на стая

Новотон ЕООД се задължава да осигури задължителна медицинска застраховка на Потребителя за пътуванията в Гърция по стандартните условия на застрахователните дружества и предостави на Потребителя оригинал на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването. Ако Потребителят притежава вече сключена такава медицинска застраховка е длъжен да предостави копие от нея на Туроператора. Разходите за медицинската застраховка не са включени в общата цена на пътуването, освен ако това не е изрично посочено в офертата. 


Информация за страната: Република Гърция държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Тя граничи с Албания, Република Македония и България на север, Турция на изток и Средиземно море на юг и запад. Страната има площ 131.96 хил. кв. км и заема южната част на Балканския полуостров. Гръцки са над 200 острова в Йонийско, Средиземно и Егейско море с обща площ от 24.8 хил. кв. км. По-големи острови са Крит, Евбея, Родос, Лесбос, Хиос, Тасос, Корфу. Граничи (в км) с Албания - 256, Македония - 262, България - 493, Турция - 212 и има брегова линия - 15 021 км. Голяма част от територията е заета от ниски и средно високи планини. Най-висока е Олимп с връх Митика - 2 917 м. Равнините са разположени в крайбрежните райони - Тесалийска, Солунска, Западнотракийска и др. От София до Атина - 727 км.
Климат - субтропичен, средиземноморски. Средните температури за януари са от 4 до 12 градуса Сº, за юли от 25 до 27 градуса Сº. Главни реки - Вардар, Струма, Места, Марица (долните им течения). Езера - Преспанско, Лагадинско, Богданско. Растителност - храсти и смесени гори покриват 44 % от територията на страната.
Исторически името Гърция на гръцки винаги е било Ελλάς (Ела̀с) или Ελλάδα (Елада), а самото Гърция идва от названието на едно беотийско гръцко племе от град Граеа. Европейците използват имена, производни на ‘Graecia’, но персийците, турците и арабите използват името ‘Yunans’. Интересното е уникалната форма, използвана от грузинците за гърците - ‘berdzeni’, което на грузински означава мъдри.
Културата на Гърция е резултат на смесване на различни културни тенденции и фактори през вековете. Огромно влияние при нейното формиране са оказали различни културни влияния от Изтока и Запада, Севера и Юга. Основен фактор в изграждането винаги е бил гръцкият народ - отворен към влияния и експериментиране.
Туризъм - силно развит, добре развита инфраструктура. Годишно страната се посещава от над 10 млн. туристи.
Забележителности в Халкидики: Калитеа, с руините на Храма на Амн Зевс; Съвременните музеи, който съхранява уникални колекции от древна Гърция; планината Атос, достъпът е с канута от Уранополис и с лодки от Иерисос и Ормос Панатияс в Ситония, древната Стагира - родното място на Аристотел; Неа Рода - историческа забележителност, на това място Ксеркс, царят на Персия, прокопава канал, за да скъси морския път на флота по време на нашествие в Гърция през 480 г. пр. н. е.; красивите рибарски селца Пиргадикия и Никитас; чаровните заливи при Варвара; старите каменни къщи при Агиос Николаос; Византийските крепости при Торони; ранните християнски базилики при Никити, Агиос Георгиос и Елиас; селцето Олимпиада с кристално чисти води, прясна риба, сервирана в традиционни таверни и фамилни хотели.
Забележителности в Катерини е популярна туристическа дестинация поради няколко причини – намира се близо до брега (на 6км), близо до древния град Дион (V век.пр.Хр., на 17км от Катерини) и венецианския замък Платамон. На около 20км се намира Литохоро( според митологията, той е дома на 12-те бога на Олимп), намиращ се на склоновете на Олимп. Катерини има два футболни отбора – Пиерикос и Етникос Катерини.
Забележителности на о-в Тасос: Град Лименас - най-големият град на острова е разположен в потънал в зеленина живописен залив, интересна забележителност в града е археологическия музей, където могат да се видят предмети от седми век преди Христа до началото на миналия век. В Стария град се намират светилищата на Артемида и Дионисий, а на хълма са разположени Старият театър, Акрополът и храмът на Атина.
Друга подходяща дестинация е старата столица на острова - Панагия, разходката из тесните улички покрай белосаните и покрити с каменни плочи вместо с керемиди къщурки е истинско пътуване във времето; интересни забележителности са местната църква и Пещерата на дракона.
В рибарското селище Алики се намира езически храм, издигнат през седми век преди Христа, които също представлява интерес.

Балчик, Хотел Лотос, море
от 23.70 лв. човек/ден
Почивка в Китен
от 34.30 лв. човек/ден
Промоции море 2020
от 170.40 лв. апартамент/ден
Цени за Санта Марина Созопол море
от 70.10 лв. апартамент/ден
Китен оферти близо до плажа
от 118.80 лв. апартамент/ден
Промо оферти за ски почивка Банско
от 135.50 лв. апартамент/ден
Почивка Балчик 2020
от 23.70 лв. човек/ден
Хотел Палма ***
от 23.70 лвчовек/ден
Море 2020 Кранево
от 58.50 лв. човек/ден
Почивка в Поморие
от 94.70 лв. апартамент/ден
Коледни оферти на море,
от 128.80 лв. човек/ден
All Inclusive 2020
от 122.20 лв. човек/ден
Изгодни цени зима 2020/2021
от 59.20 лв. човек/ден
Почивка в Банско
от 43.90 лв. човек/ден
Почивка в Свети Влас
от 26.90 лв. човек/ден
All inclusive Несебър
от 46.10 лв. човек/ден
ALL INCLUSIVE LIGHT
от 26.90 лв. човек/ден
Почивка в Несебър
от 21.50 лв. човек/ден

Почивка в Гърция 2020

Цена: от 109 лв. човек/ден

Цена: от 137 лв. човек/ден

Цена: от 66 лв.апартамент/ден

от 49 лв. човек/ден
от 67 лв. човек/ден